İso’dan Dijital Hamle: Sürdürülebilir Sanayinin Yeni Adresi Yeşil Blog!

15.09.2021 09:37:18

İso (İstanbul Sanayi Odası) sürdürülebilirlik konusu doğrultusunda sanayicilere yol göstermek amacıyla İso Yeşil Blog’u kullanıma açtı. Haberin detayı için blog yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

İso (İstanbul Sanayi Odası) sürdürülebilirlik konusu doğrultusunda sanayicilere yol göstermek amacıyla İso Yeşil Blog’u kullanıma açtı.

Oda’dan yapılan açıklamaya bağlı olarak dijital içerik platformu İSO Yeşil Blog, Sürdürülebilirlik ve Koordinasyon Şubesi bünyesinde Eylül başı itibariyle içerik paylaşımına başladı.

Yeşil Blog’da iklim değişikliği ve sanayide sürdürülebilirlik öncelikli olmak üzere temiz teknolojiler, enerji ve kaynak verimliliği, yenilikçi iş modelleri ve sürdürülebilir kalkınma gibi konularda sanayicilere rehberlik eden paylaşımların olması amaçlanıyor.

Sürdürülebilirlik amacının ana unsurlarını oluşturan 5 madde doğrultusunda iklim değişikliği, döngüsel ekonomi, sürdürülebilir sanayi, güvenli çalışma/işin geleceği ve sürdürülebilir finans kategorileri bulunuyor. Öte yandan Blog’da sürdürülebilirlik konusunda uzman kişilerin konuk edildiği yeşil gündem konuşmalarını içeren bir kategori de yer almakta.

İSO Blog’daki İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Sanayi kategorilerinde iklim değişikliğinin sonuçlarını sanayi çerçevesiyle ele almak, bu sonuçları iyileştirmek ve lüzumlu uyum çalışmalarını devam ettirmek ve düşük karbonlu bir ekonomik yönteme geçiş sağlamak adına tüm işlemlere yönelen yazılar bulunuyor. Bu çerçevede iklim değişikliğine uyum ve emisyon azaltma yöntemleri, temiz teknolojiler, Ab Yeşil Mutabakatı, risk yönetimi ve enerji ve kaynak verimliliği gibi başlıklar ön planda işleniyor.

“Döngüsel Ekonomi’’ çerçevesindeki bu konuda çalışma dünyasında bilinç oluşturması, etkileşim ve iş birliğini arttırması, üretim proseslerinde verimliliğin ve etkinliğin arttırılması gibi konuları kapsayan yazılar bulunuyor. Bu içeriklerin kapsamında atık yönetimi, su ve kimyasal yönetimi, yaşam döngüsü analizi ve değer zinciri, yenilikçi iş modelleri, yeşil tedarik ve Ab Döngüsel Ekonomi mevzuatına uyum, döngüsel ürün ve hizmet tasarımı gibi konuların ışık tutucu olması hedefleniyor.

“İşin Geleceği/Güvenli Çalışma’’ başlığı altındaysa sürdürülebilirlik kapsamında yetenek gelişimi ve dönüşümü ile kapsayıcı iş modellerine odaklanılıyor. Bu başlıkta yaşam boyu eğitim ve toplumsal cinsiyet eşitliği, dönüşümsel sürdürülebilirlik liderliği ve girişimcilik gibi başlıklara öncelik verilmesi hedefleniyor. Öte yandan iş sağlığı ve güvenliği, sağlık ve teknik donanım, ergonomi, kimyasal riskler, iş organizasyonu ve çalışma süresi gibi başlıklar da öne çıkarılan diğer başlıklar arasında bulunuyor.

“Sürdürülebilir Finans’’ başlığında düşük karbonlu ve kapsayıcı büyüme için finansal ürün ve araçların geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma öncelikli anlaşmaların arttırılması odaklı yazılar da işleniyor.